Charakterystyka ligawyLigawa wołowa to część udźca, będąca chudym, dobrze umięśnionym fragmentem tylnej części tuszy. Ze względu na swoją strukturę bywa nazywana „fałszywą polędwicą”. Jest mięsem uniwersalnym – nadaje się zarówno […]
Read more
Charakterystyka ligawyLigawa wołowa to część udźca, będąca chudym, dobrze umięśnionym fragmentem tylnej części tuszy. Ze względu na swoją strukturę bywa nazywana „fałszywą polędwicą”. Jest mięsem uniwersalnym – nadaje się zarówno […]
Read moreGołąbki to jedno z najbardziej charakterystycznych dań polskiej kuchni domowej. Ich przygotowanie wymaga nieco cierpliwości, ale efekt z pewnością wynagrodzi włożony wysiłek. Poniżej przedstawiamy sprawdzony przepis na domowe gołąbki z […]
Read morePolska kuchnia od zawsze była bogata w potrawy z podrobów. Wiele osób doskonale zna smak wątróbki smażonej z cebulą i jabłkiem, flaczków czy potrawki z gęsich żołądków. Nie brakuje też […]
Read more